Kinderen & Jongeren » Wat kan ik zelf doen? 

(ZELFZORG EN NABIJHEIDSZORG) 
Stap 0 zelfzorg 1   

Alvorens je de eerste stap naar de professionele hulpverlening neemt, kan je eventueel zelf ook iets doen. Onder deze stap geven we een overzicht van interessante/betrouwbare informatiekanalen waar je zelf of als ouder informatie, tips en dergelijke kan opzoeken of terecht kan voor online hulpverlening.

Daarnaast zijn er ook verenigingen en vrijwilligers die laagdrempelige ondersteuning kunnen bieden zoals patiënten- en familieverenigingen. Zelfhulpgroepen voor mensen met een psychische aandoening en/of hun familieleden kunnen een enorme steun betekenen. Mensen die hetzelfde meemaken kunnen elkaar goed begrijpen. Ze kunnen ervaringen en tips uitwisselen over hoe je beter met een bepaald probleem omgaat.  

 

Congres: "De familiereflex in het hart van de storm"

 Registration Closed
 
0
Category
Congres
Date
2019-11-22 09:00
Venue
Antwerpen, Bluepoint gebouw (ALM) - Filip Williotstraat 9
2600 Antwerpen, Belgium

Het Familieplatform Geestelijke Gezondheid vzw organiseert dit najaar een tweedaags congres. De rode draad doorheen deze tweedaagse is "De familiereflex in het hart van de storm.


Zowel binnen de kinder- en jeugdzorg als volwassenen- en ouderenzorg krijg je als hulpverlener te maken met situaties die gezinnen of families uit evenwicht brengen.

Tijdens dit prikkelende congres stellen we expertises, methodieken en ervaringen voor uit binnen- en buitenland om familie ook op die momenten te betrekken. 

Meer informatie (programma, inschrijvingen, ...) volgt binnenkort!

 
 

All Dates

  • 2019-11-22 09:00
  • 2019-11-21 09:00

List of Participants

 No Participant 

Powered by iCagenda